Bloom Select lijntjes

faq

De meest gestelde vragen over bloemen, bloemschikken, verzorging en bezorging

Handig om te weten

Kan ik overstappen naar een ander membership?

Tot vrijdag voorafgaand aan de bezorgdag kan je jouw voorkeuren aanpassen, maar ook je membership pauzeren of annuleren.

Hoe wissel je van membership?

Switch tussen een van onze Bloom Select memberships en indien gewenst kan je in de stap erna direct de frequentie aanpassen. Wil je alleen de frequentie aanpassen? Dat kan, kies wederom jouw voorkeurs membership. In de stap die volgt kan je jouw frequentie wijzigen. Aanpassen is mogelijk tot de vrijdag voor jouw bezorgdag. Jouw duurzame bos bloemen wordt de eerst volgende dinsdag bij jou bezorgd!

Hoe annuleer je jouw membership?
Door in de loggen via 'mijn membership' kan je vervolgens klikken op pas membership aan. Door hier op annuleren te klikken, beëindig jij jouw membership. Liever tijdelijk geen bloemen, klik dan op pauzeren.
Met vakantie, of even geen bloemen?

Door is de loggen via 'mijn membership' kan je vervolgens klikken op pas membership aan. Door hier op pauzeren te klikken, pauzeert jij jouw membership.

Wanneer wordt het geld van mij rekening afgeschreven?

Voor wekelijkse en elke twee weken wordt dit op dinsdag in de week van jouw bezorging afgeschreven. Voor maandelijkse memberships is dat iedere 25ste.

Waarom €0.01 cent ter verificatie?
Om er zeker van te zijn dat het membership op naam van de juiste persoon wordt afgesloten, is verificatie van belang. Dit is een vereiste om het automatisch incasso te starten.
Moet je bloemen snijden of knippen?

Bloemen kun je het beste met een scherp mes schuin afsnijden (ongeveer 1-2 cm van de steel afhalen). Door dit te doen, maak je als het ware een nieuwe, verse wond waardoor de bloem makkelijker water kan opnemen en dus niet verwelkt. Bloemen waar de top van gaat hangen, krijgen te weinig water. Ook hier weer een goed stuk schuin afsnijden en in warm water zetten, als het goed is trekken ze weer bij.

Gebruik een snoeischaar alleen voor stevige houtstelen. 

Moet je de bloemen in warm water doen?

Gebruik liever lauw water (niet te koud), in warm water gaat de bloem sneller bloeien en is de kans op bacterievorming in het water groter.

Handwarm water alleen toepassen voor rozen, zonnebloemen en bloemen waarvan de top gaat hangen. Door deze in warm water te zetten, kunnen ze weer bijtrekken.

Hoe houd ik mijn bos zo lang mogelijk mooi?

Zorg voor schoon water (jij drinkt immers ook geen vies water). Haal blaadjes uit het water. Verwijder stelen waarvan de bloem verwelkt is en check de stelen. Als ze snotterig of slijmerig zijn, weer goed schuin afsnijden vanaf het stuk waar de steel weer mooi is. Zijn ze nu te kort geworden voor in de vaas? Geen probleem ze staan ook leuk in een klein vaasje.

Of stuur een appje! De button vind je onderaan de pagina.